Mijzelf voorstellen

Filijona Snijders M.Ed.

Filijona Snijders

Hi, mijn naam is Filijona Snijders en ik ben de oprichter van Praktijk Taal-Lent.

Mijn praktijk bestaat sinds 2016 en mijn voornaamste doel is om kinderen/jongeren te begeleiden en te ondersteunen in hun communicatie en onderwijsbehoeften.

Sinds 2015 heb ik mijn bevoegdheid als docent Nederlands en leescoördinator gehaald. Hiervoor was ik een huisvrouw zonder enige opleiding, omdat ik met mijn 19e gestopt was met school.
Toen mijn dochter zes jaar was ging ik werken en ik pakte mijn studie weer op.

In de tijd dat ik voor de klas stond, werd ik geconfronteerd met de ongewenste gedragingen van de leerlingen. Er waren momenten dat ik me niet veilig of prettig voelde om voor de klas te staan. Sommige leerlingen waren niet gemotiveerd om te leren, ze waren respectloos en agressief. Aan de andere kant had je leerlingen die stil waren, of teruggetrokken. Met andere woorden; niet zichtbaar!

Dit heeft ertoe geleid dat ik de opleiding master Educational Needs ben gaan volgen, omdat ik wilde weten waar deze gedraging vandaan kwam en hoe ik hiermee om moest gaan. Zo is mijn volgende passie ontstaan!
Inmiddels heb ik mijn master als gedragsdeskundige behaald. Dit om kinderen/jongeren te begeleiden en te ondersteuning met hun internaliserend en/of externaliserend probleemgedrag.

Heeft u na het lezen van mijn intro nog vragen, dan sta ik u graag te woord. U kunt ook een kijkje nemen op de site en het reactie formulier invullen.

Bij Praktijk Taal-Lent ondersteun ik niet alleen de kinderen/jongeren in hun onderwijsbehoeften, ik voer ook begeleidende gesprekken met ze en hun ouders.