MotivatieOntwikkeling

De Trein des Levens!

De Trein des Levens!

Nooit gedacht dat ik ooit tegen iemand zou zeggen: “Ik trek het niet meer!” Ik hoor van verschillende mensen dat zij opgebrand zijn, alles wordt hen teveel, ze kunnen het vele werk niet meer aan, of ik heb geen zin om op te staan. Ik heb altijd gedacht: “Hoe kun je zoiets zeggen?”
Hoezo lukt het je niet om:
a) Op te staan

b) De dag door te komen

c) Plezier te hebben in je werk of datgene wat je doet

d) Om door te gaan, ondanks alles wat er op je pad komt!

Men vindt mij een sterke vrouw; alleenstaande moeder, ik werk, ik studeer en ik zorg voor mijn gezin. Echter, wat men niet weet is dat ik momenteel in ‘De trein des Levens’ zit, letterlijk!
Momenteel zit ik in de stoptrein mezelf af te vragen hoe ik hier beland ben. Wat is er in mijn leven gebeurd dat ik nu:
a) Langzaam vooruit kom

b) Mijn pad niet zo goed kan uitstippelen

c) Ik overrompel raak van al die sporen?

Als ik terugkijk, realiseer ik me dat ik niet stil ben blijven staan toen de HSL-trein over me heen reed. In mijn beleving hoorde dat bij het leven en ik moest doorgaan! Na vele HSL-treinen en niet stilstaan bij het feit dat ik eigenlijk in 1 van die treinen had moeten zitten, kwam de intercity. Ik begon te wennen aan de snelheid van de intercity.

En ook deze snelheid kon ik op een gegeven moment niet bij houden. Ik stapte eruit en ging in de sneltrein zitten, want ook de intercity begon me flink te raken! Daar ging mijn sterkte. Ik heb een lange tijd in de sneltrein gezeten, want op dat niveau kon ik weer mezelf zijn. Op dat niveau kon ik weer langzaam opkrabbelen om de intercity weer te pakken. Ik had er weer zin en het leven lachte me zelfs toe. Ik kon de wereld weer aan en ik was een winnaar. Obama zei: “Yes you can! “ MLK riep: “You have a dream! “ MJ zong: “Take a look in the mirror and change the world”!
Ik had het weer te pakken. Ik zat weer in de intercity kijkend om in de HSL te springen en weer sterk te worden. Ik kon het en ik zou het doen. Ennn Boem!!

Ik zat nu niet in de intercity en ook niet in de sneltrein, maar voor de stoptrein! Daar lag ik, voor de wielen van de trein. Nadenkend hoe ik daar beland was!

What happend? Waar zijn al die bemoedigende woorden gebleven? Welk station heb ik over het hoofd gezien dat ik nu zo weerloos voor de wielen van de trein lig? Welk station ben ik vergeten om bij stil te staan en datgene te confronteren om mij een vrije doorgang te verlenen? Waar is het überhaupt mis gegaan?

Nu blijkt het dat ik die persoon ben die zegt dat ik het niet meer trek, opgebrand is en alles mij teveel wordt etc. Maar waarom gebeurt mij dit? Ik heb mezelf nooit verheven boven de anderen, of gedacht dat ze zwak zijn. Dus waarom gebeurt mij dit?
Waarom heb ik het niet zien aankomen, terwijl ik zoveel signalen van anderen kreeg doorgespeeld. Intussen begint de trein weer te pruttelen, want het moet gaan rijden. Ik sta nu voor de keuze: blijven liggen en ook deze trein over me heen laten rijden, of erin stappen en ondertussen dat het aan het rijden is nadenken over mijn leven.

Ik koos voor dat laatste en ik ben nu een aantal weken verder. Mijn stoptrein begint langzamerhand vooruit te komen.
Mijn doel is om weer in de HSL-trein te zitten, echter dit keer ga ik ervoor zorgen dat ik erin zit en blijft zitten. Dit keer neem ik de tijd om bij ieder station stil te staan, na te denken, te confronteren en te verwerken voordat ik doorga. Dit keer neem ik de tijd om het leven STEP BY STEP te nemen!

En 1 ding heb ik tijdens mijn reis met de treinen geleerd:
IEDEREEN KOMT WEL EENS IN EEN TREIN TE ZITTEN DIE HEN ERUIT GOOIT EN OVER HEN HEEN RIJDT!!
Het gaat er niet om hoe, het gaat om wanneer.

Zie ‘De trein des Levens’ niet als negatief, maar als positief want de treinen herinneren ons eraan dat we soms te snel gaan. En dat we eigenlijk even eruit moeten stappen om een niveau lager verder te gaan, voordat je verder gaat. Zodra een trein over je heen rijdt, is niet goed. Je moet ervoor zorgen dat de trein niet over je heen rijdt, maar dat je erin zit en meerijdt! Dat je van het uitzicht geniet wat er op dat moment voorbij komt.

Wees wijs met ‘De trein des Levens’ en heb inzicht in de stations die voorbij komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *